Phpd…… zorg beter voor jezelf

Praktijk Vertrouwen

Wie mij kent, weet dat ik tot de categorie vrouwen behoor die omschreven kan worden als ‘veel vrouw’. Als meisje benoemde ik het nog niet zo. Mijn zelfbeeld werd er sterk door beïnvloed en dan niet in positieve zin.

Een mens heeft echter het lijf dat bij hem of haar hoort. Van liever lee heb ik dat geaccepteerd en heb dan ook een prima verstandhouding met mijn lichaam. Ik praat met mijn lijf en mijn lijf praat met mij. Zo zegt het “zorg goed voor jezelf anders gaat het ten koste van je gezondheid. Nog meer overgewicht is niet goed voor je gezondheid”. Dus luister ik, eet gezond voedsel dat bij mijn stofwisseling past en beweeg regelmatig. Stofwisseling en smaakpapillen zijn het niet altijd met elkaar eens en bewegen gaat het beste als het nut heeft bv. als het  me van a naar b brengt.

Vakanties zijn om uit te rusten en niets te hoeven, dus …. luister ik minder goed naar mijn lijf want dat wijntje, snoepje en dat lui boekje lezen in plaats van wandelen of fietsen hoort toch bij mijn vakantie. Tijdens vakanties ga ik uit principe ook niet op een weegschaal staan. Mijn lijf begint dan indringender tegen mij te praten, ‘phpd’, pijntje hier, pijntje daar.

Vanmorgen heb ik een misstap begaan…. Ik heb nog het laat maar waaien gevoel dat bij vakantie hoort en ben toch op de weegschaal gaan staan…… Oei, dat deed pijn.

Resultaat: ik ben de trap op gelopen en heb uit de kast ‘Moeiteloos slank’ gepakt, de trampoline buiten gezet en de juiste voedingssupplementen ter ondersteuning uit getest. ‘Moeiteloos slank’ is een workshop, door Roy Martina ontwikkeld, en bestaat uit acupressuurpunten in combinatie met affirmaties, gebaseerd op uit Emotioneel Evenwicht. De eerste 5 minuten wandelen op de trampoline zitten erop en er volgen er meer. Vanaf vandaag is het tijd voor het ‘gezonder gewicht regime’ d.w.z. dat het regelmatig bewegen, affirmaties opzeggen en acupressuurpunten behandelen onderdeel uit maken van mijn dagelijks patroon. Ik maak de afspraak met mezelf dat ik ervoor ga, spreek mezelf positief toe als het even niet lukt, stel mijn lief op de hoogte van mijn voornemen én kijk vooral uit naar het weekend als ik mijn smaakpapillen extra mag verwennen.

Op weg naar ‘veel vrouw’ met een goede gezondheid, positief zelfbeeld en mogelijk een maatje minder want dat is een bijkomstigheid van gezond gewicht. Phpd, verdwijnt weer en mijn weegschaal heeft minder te dragen.

Adres Vertrouwen Bosloop 38, 4841 TB
Prinsenbeek (Breda)
Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593
Mobiel Praktijk Vertrouwen    06 - 31041140

    Linkedin VertrouwenFacebook Vertrouwen

Openingstijden

Dinsdag 13.30 - 21.00

Woensdag 09.00 - 17.00

Donderdag 09.00 - 17.00

Vrijdag 09.00 - 13.00

In 2005 ben ik met Praktijk Vertrouwen en Marlene in contact gekomen. Marlene is voor mij iemand, waar ik heen kan gaan, als ik vastloop in mijn emoties en gevoelens. Door middel van NEI sessies, voetdiagnostiek en Marlene’s deskundige en respectvolle manier van werken weet zij de dingen voor mij inzichtelijk te maken en helpt ze me met het verwerken van bepaalde overtuigingen en emoties. Hierdoor heb ik al een hele stap in mijn persoonlijke groei kunnen maken.

Daniella

 

 

 


 

cta copy

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek en zie hoe Praktijk Vertrouwen je kan helpen.

 

Wenst u Meer informatie?
 

> Lees de blogs van Vertrouwen

> Ervaringen van clienten

> Vergoeding zorgverzekeraar

> Contact gegevens

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593  
Praktijk Vertrouwen Breda
Praktijk Vertrouwen