Marlene Hanssen eigenaresse van Praktijk Vertrouwen
16762
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16762,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Zit je niet lekker in je vel? Meld je nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek

MAG IK MIJ VOORSTELLEN?

Sinds ik me kan herinneren ben ik op zoek naar ‘het waarom van het leven’. Mijn naam is Marlene Hanssen, geboren in 1955 en moeder van 3 kinderen en oma van vier kleinzonen. Beschouwen is een van mijn sterke kanten. Een anekdote over mij, die mijn moeder regelmatig vertelde, is dat ik als kind van 4 aan haar vroeg “Mamma waarom staat er bij de buren een rode auto en geen gele?” Mijn moeder had hier logischerwijs geen antwoord op.

 

IS YOGHURT OM TE ETEN OF TE DRINKEN?

Bij beschouwen hoort ook wikken en wegen, twijfelen zo je wilt. Van nature weeg ik de mogelijkheden af voordat ik beslis. Tenminste als ik dat met mijn hoofd doe. In de loop van de jaren ben ik op mijn gevoel gaan vertrouwen én dan gaat beslissen gemakkelijker. Hoe sterker ik in de loop der jaren op mijn gevoel vertrouwde hoe meer ik mij bewust werd van mijn vermogen om energieën te voelen. Dit is versterkt door Reiki.

 

WAT BEWEEGT MENSEN?

Nieuwsgierig ben ik naar wat mensen beweegt om te doen zoals ze doen. Betrokken bij mensen en gedreven om een bijdrage aan de wereld te leveren.

35 jaar geleden ben ik in het onderwijs begonnen als een gedreven docente met het verlangen via de jeugd de wereld te verbeteren. Ik voelde al snel dat om dit te bereiken je klein moet beginnen nl. bij de wereld van de mens. Als een mens (kind of volwassene) herkent wat hem/ haar beweegt ofwel “waar zij haar bed voor uitkomt” is zij in staat dromen waar te maken.
Onze eigen drie kinderen zijn daar een mooi voorbeeld van. Door te observeren en af te stemmen, te luisteren, te accepteren en ruimte te geven voor hun eigen ervaringen zijn ze uitgegroeid tot sterke volwassenen die weten wat ze willen. Ruimte geven en loslaten is noodzakelijk én onoverkomelijk maar wat was ik onzeker en angstig bij tijd en wijle. Herkent u dat, laat mij u dan adviseren.

 

WAT WIL IK, WAT KAN IK, WAT MAG IK VAN MEZELF ÉN HOE VOELT DAT?

22 jaar geleden was ik toe aan een nieuwe uitdaging. 40 jaar oud, de kinderen waren nog jong en ik pakte een studie op met het idee verder te ontwikkelen. Dat liep echter anders. Uiteindelijk werd ik overspannen, heb enkele maanden niet gewerkt en ben ik op zoek gegaan naar “wie ben ik? ”.
Wat eerst een flinke tegenvaller leek, blijkt achteraf de aanleiding tot de grootste uitdaging in mijn leven te zijn: de zoektocht naar mijzelf. Wat wil ik, wat kan ik, wat mag ik van mezelf én hoe voelt dat?

 

BEZIELING VOORWAARDE TOT GELUK

Ik geloof in eigen wijsheid, innerlijke leiding en vooral bezieling. Volgens mij is bezieling de voorwaarde tot geluk. In mijn zoektocht ontdekte ik dat er behalve hoofd en hart een soort van 4e dimensie is, onze levensenergie. Als deze niet vrij kan stromen, kan er ook geen bezieling zijn. Terugkijkend is het verlangen naar bezield leven, leven vanuit je kern altijd al mijn drijfveer in mijn handelen.

 

DE NATUUR ALS INSPIRATIEBRON

De natuur is een belangrijke inspiratiebron. Dat komt ook terug in mijn liefde voor stenen. Ze vormen de verbinding tussen de aarde en je balans, inspiratie en drijfveren. Wil je hier meer van weten maak dan een afspraak.

 

VERTROUWEN HOLISTISCH

Verlangend naar kennis en kunde heb ik de ene studie na de andere gevolgd. Naast kennis voor het hoofd leerde ik ook kennis voor het hart en hoe deze te verbinden.
Vertrouwen, praktijk voor alternatieve geneeswijzen, zag het levenslicht in 1997. Daarin ontwikkel ik en begeleid ik mensen. Ik bekijk de mens vanuit de holistische zienswijze, niet het symptoom telt maar de oorzaak van de disbalans.

 

KIEZEN VOOR MIJN PASSIE

In 2015 ging mijn droombaan aan mijn neus voorbij. In deze baan kwam hetgeen ik in het onderwijs deed en dat wat ik in de loop der jaren geleerd heb, bij elkaar.
Ik ben in eerste instantie doorgegaan met lesgeven, doen wat ik al jaren deed. Ik vervreemde echter steeds verder van dát waar ik eens voor gekozen heb. Ik voelde én wist : ik moet voor mijn vrijheid kiezen zodat ik vorm kan geven aan mijn passie, mensen laten kennismaken met zichzelf, wat ze bezielt, wat hun verlangens en drijfveren zijn. Het onderwijs heb ik vaarwel gezegd en ik heb gekozen om helemaal voor mijn bedrijf ‘Vertrouwen’ te gaan.

 

PUZZELEN

Ik vind nog steeds puzzelstukjes van de puzzel die ik zelf ben. Het ene stukje is snel gevonden, andere (ter grootte van een kwart puzzel) vragen meer tijd. Hoe groter de onvrede in het leven, hoe groter de druk is om stappen te nemen, de confrontatie aan te gaan. Dit kan het opgeven van veiligheid of zekerheid betekenen óf accepteren van dat wat er is en er op een andere manier naar kijken.
Uitdagingen vragen om voorbereiding, deze prettige spanning geeft me energie en tilt me als het ware boven mezelf uit. Ik krijg er energie van voel me vrolijk als er een stukje past.

 

DROMEN WAARMAKEN

Omdat ik weet hoe het werkt, zoek ik ook af en toe bewust de onzekerheid op. Dit zijn de momenten van de uitdagingen, het waar maken van dromen zoals het voorzitterschap van mijn beroepsvereniging of een half jaar op wereldreis gaan (2012-2013). Tijdens de reis heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om op ieder continent waar we waren de kenmerkende boom te knuffelen.

 

WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

Zoals ik eerlijk naar mezelf kijk, zo kijk ik ook naar jou. Eerlijk confronterend, met droge humor breng ik je op het randje van wat jij prettig vindt. Soms wordt iemand dan wel eens boos :-(, maar gelukkig duurt dat nooit lang want ik ben van nature een vriendelijk mens :-).

Een cliënt van mij verwoordde het zo: “Je bent af en toe keihard voor me maar met de inzichten waar ik mee naar huis ga, ben ik heel blij.”.

Ik ben “to the point”, afgestemd op wat bekend maar vooral (nog) onbekend in jou is en maak daarbij gebruik van verschillende ingangen zowel fysieke, mentale en zeer zeker ook energetische.

 

WIE INSPIREERT MIJ?

Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en sinds kort Fred Korthagen zijn belangrijke inspiratoren voor mij.

Gandhi door het geloof in zichzelf en de kracht die hij uitstraalt. Hij leert mij door te zetten.

Het door Nelson Mandela voorgedragen gedicht van Marianne Williamson tijdens zijn inaugurele rede prijkt al 20 jaar in mijn praktijk. Ik word iedere dag weer uitgedaagd door de zinnen “We zijn bestemd om te stralen…. en als we ons licht laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen”.

Fred Korthagen is een Nederlandse hoogleraar en grondlegger van het krachtgericht coachen. Deze methode sluit naadloos aan bij mijn missie: mensen leiden naar zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfverantwoordelijkheid en zelfsturend zijn.

 

WAT SPREEKT MIJ AAN?

Als kind was ik een dagdromer, mijn fantasie ging regelmatig met mij op de loop. Verjaardagen en Sinterklaas waren niet compleet zonder een nieuw sprookjesboek. Nog steeds is fantasie mijn favoriete leesgenre. Het liefst gemengd met een beetje mystiek. Het prikkelt mijn fantasie en leert mij anders te kijken naar het alledaagse.

Films die indruk op mij gemaakt hebben zijn ‘Room’ en ‘Lion’. Ze laten creatief denkende, sterke mensen zien met een missie. In Room zegt de moeder op een gegeven moment tegen haar zoontje: “Dan ontlieg ik dit vandaag”. Deze zin komt regelmatig terug in mijn gedachten. Dan vraag ik me af welke “waarheid” past niet meer bij mij vanaf vandaag? Wat mag ik ontliegen?

Hoe zit het met de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

NIEUWSTE BLOG ITEMS

[qode_layout1 posts_per_page=”4″ column_number=”4″ space_between_items=”normal” title_tag=”h5″ image_size=”portfolio-landscape” display_categories=”yes” display_excerpt=”yes” display_date=”no” display_author=”no” display_share=”yes” display_hot_trending_icons=”no” display_pagination=”no” offset=”” excerpt_length=”50″]

Wil je op de hoogte blijven? Leuk als je je dan inschrijft voor de nieuwsbrief.