Ik ben een aap - Praktijk Vertrouwen
18644
post-template-default,single,single-post,postid-18644,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Ik ben een aap

Ik ben een aap

Ze kreeg net haar dertigste kuiken op haar zeventigste.
Men noemt haar Wisdom. Een toepasselijke naam want je hebt wijsheid nodig om 30 jaar ouder te worden dan je soortgenoten.
Wisdom zweeft boven de wereldzeeën.

Wisdom legt een ei, broedt, zweeft, voedt en wordt bewonderd. Wisdom is zich nergens van bewust, zelfs niet van het feit dat ze Wisdom heet. Haar lange vleugels dragen haar op de wind van broed- naar voedselgebied en terug. Dat is oké, ze doet al zeventig jaar waar ze goed in is.
Vanuit wijsheid en ervaring maakt ze gebruik van de juiste windrichting om haar kuiken te voeden. De klimaatcrisis pakt positief voor haar uit. Ook daarin is ze een uitzondering

Rolmodellen

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag vol positieve aandacht voor ons.

Hoogvliegers worden extra in het zonnetje gezet. Het zijn de vrouwen die de goede windrichting kiezen om te doen waar ze van nature goed in zijn. Ze weten de juiste wind in te zetten om hun drive, hun doel waar te maken. Een beetje tegenwind brengt ze niet van hun pad.
Zij zijn degenen die hun kuiken, hun droom, voeden ondanks of dankzij de ‘klimaatverandering’. Lovende én haatdragende woorden houden hen niet tegen. Ze blijven hun droom trouw.

Rolmodellen inspireren andere vrouwen. Ik bewonder vrouwen zoals Koningin Maxima, die zich inzet om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Of de Middeleeuwse abdis Hildegard von Bingen, een mystica, verantwoordelijk voor de ziekenzorg in haar kloosters.  Daarbij maakt zij onder andere gebruik van edelsteentherapie.
Gedreven vrouwen doen wat ze doen vanuit ‘the power within’ of de innerlijke drive, zo je wilt.

Aap ze na 

Als je wilt weten wat jouw rolmodel beweegt, aap haar dan eens na.
Tover een lach om je lippen zoals Maxima doet, ga staan zoals zij voor de camera staat en voel bewust wat dat met je doet. Voel je iets van haar doorzettingsvermogen, haar beminnelijkheid en wijsheid? Dan weet je vanaf nu hoe je moet lachen en staan als je doorzettingsvermogen nodig hebt. Het went.

Identificeer je met haar


Kies jouw rolmodel en plaats je letterlijk in haar, in de rol die jij zo bewondert. Je identificeert je met haar en voelt haar drijfveer waarom ze doet wat ze doet. Boven alles is er haar ‘kuiken’, haar droom die ze voedt. Daarvoor kiest ze de juiste windrichting en buigt niet voor tegenwind.

Wil je voelen hoe je een beetje Maxima, Sigrid, Michelle of Ophra kunt zijn? Ik begeleid je graag in de goede richting.

Hoe je jouw richting kiest, lees je in het boek:
‘Snoer de krokodil zijn bek’, ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders.’,

of je doet het onder mijn begeleiding via een afspraak.

Ik aap vandaag Wisdom na, neem afstand en laat me in de tijd meezweven.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.