EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN - Praktijk Vertrouwen
18691
post-template-default,single,single-post,postid-18691,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

Persoon kijkend naar ijsberg op Antartica

EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

SOUVENIRS VAN EEN WAARGEMAAKTE DROOM

Deze week staan twee jochies met grote ogen te kijken naar de attributen op onze vensterbank. Souvenirs van een droom die we waargemaakt hebben.
Van Papa mogen ze alleen met hun ogen kijken, maar de olifantjes zijn toch te mooi om te laten staan. Heel voorzichtig zet Joep ze terug.
Thijs kijkt verbaasd naar het gekke gezicht van een man die krampachtig zijn tong uitsteekt. “Waar komt die vandaan oma?” vraagt hij. “Uit Nieuw-Zeeland” zeg ik, terwijl ik de tronie nadoe en mijn tong ver uitsteek. Het idee dat het dreigende gezicht dient om mensen af te schrikken, moet even tot hem doordringen.

TWEE VRAGEN

Souvenirs kijken me aan, ik hang ze om mijn nek en gebruik ze als pyjama. Het is tien jaar geleden dat we terug komen van een reis over het zuidelijk halfrond.. Een half jaar zwerven we. Twee vragen stellen we ons iedere dag. Waar slapen we? Hoe komen we hier weg?

EEN STIP OP DE HORIZON

Vertrekken is niet gemakkelijk. We leven er naar toe, sparen, twijfelen en raken in de stress. De onzekerheid neemnt af door gesprekken te voeren en te visualiseren. Alles versterkt met Reiki en oefeningen in loslaten. En natuurlijk door een stip op de horizon te zetten. We willen het zo graag en tot de dag van vandaag dromen we na van deze werkelijkheid.

DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

Van tegenvallers droom je natuurlijk niet. We lijden kou op Chiloé, geld wordt gestolen in San Martin de Los Andes, de hele portemonnee verdwijnt in Kakadu park. En het fototoestel verzuipt tijdens het snorkelen boven Greet Barriér Reef. Oké dat is vervelend.

We leren ervan en gaan door met zien, voelen, verwonderen en genieten.
Ik stap op een eeuwenoude ijsberg in Antarctica en krijg de schrik van mijn leven. Als ik mijn voet, in de sneeuw zet, zie ik een hele grote barst . Het is vals alarm. De berg houdt ons. Het is een van de ervaringen die deze reis onvergetelijk maken.

ONVOORSTELBAAR HELDERE ENERGIE

We genieten van de zonsopkomst boven Dune 45. De energie zowel op Antarctica als boven Dune 45 voelt onvoorstelbaar helder aan.
We kijken met ontzag naar de leeuwinnen die een zebra verslinden. Het verdriet van de andere zebra’s terwijl ze toekijken hoe hun maatje verorberd wordt, is bijna voelbaar.

In Australië praten we met een Aboriginal parkwachter. De man is één met zijn omgeving. Als ik terugdenk aan de rust die hij uitstraalt, voel ik me weer zen.

METERSLANGE KROKO’S

Varend over Yellow River kijken we met ontzag naar de meterslange krokodillen die naast ons zwemmen. Veel vriendelijker en mooi zijn de vissen boven Great Barrier Reef. De moai op Paaseiland blijven raadselachtig ondanks de uitleg die gegeven wordt.
Van de San-People in Afrika valt nog veel te leren over leven met en in de natuur. Trots ben ik op foto van mij met de grootmoeder van de stam.

WE DID IT

Dit is slechts een klein stukje uit deze droom die waar werd. Een droom is een doel met een deadline. Je krijgt het niet in je schoot geworpen maar je kunt het jouw werkelijkheid maken als jij dat wilt.
Begin met uit te spreken dat je een droom hebt, maak er een plaatje van. Zet een stip op de horizon die stapje voor stapje dichterbij komt. Je krijgt er zoveel energie van als je ervoor kiest om je droom waar te maken.

SNOER DE KROKODIL ZIJN BEK

Het beeld van de krokodil die vanuit slaap met een knippering van mijn ogen in de rivier verdwijnt, is de inspiratie voor de titel van mijn boek, Snoer de Krokodil zijn Bek. Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders.

Snoer de Krokodil zijn Bek helpt je om je droom waar te maken. De oefeningen die erin staan werken. Dat weet ik want ik deed ze zelf bij de voorbereiding op onze reis. En omdat anderen er zo enthousiast over zijn.

Maak je liever grote sprongen dan is de online workshop ‘Meer zelfvertrouwen… Hoe doe ik dat?’ een aanrader.

Weet je even niet waar je moet beginnen of heb je een zetje in je rug nodig bij jouw stip op de horizon? Zoals je leest heb ik er ervaring mee, ik help je graag.Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.