Reiki 1 - Praktijk Vertrouwen
17260
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17260,page-child,parent-pageid-16755,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

REIKI 1

Je dag is veel te vroeg begonnen vandaag, vanaf 4 uur was je in je hoofd al aan het werk. Je piekert over het examen van je tiener… volgens jou heeft hij niet genoeg gestudeerd. Hoe moet dat nou?

Vraag je je wel eens af of er ook een andere manier dan pillen is om dit gepieker te stoppen? Daar begint dat gezanik in je buik weer… je menstruatie komt eraan. Niks laten merken en doorgaan maar leuk is anders.

Je was geveld door de griep, hé hé eindelijk over of toch niet. Je blijft moe en die hoest wil niet over.

 

Herken je dat?

 • Je piekert en bent al moe als je opstaat,
 • Je schouders staan strak van de stress
 • Je blijft moe na die griep
 • Je komt thuis na een drukke dag en kunt geen rust vinden
 • Je bent onrustig, je wilt iets anders maar weet niet wat
 • Je hebt zanikende hoofdpijn
 • Je bent chagrijnig en voelt je daar schuldig over
 • Je bent moe van de twijfel of je nu wel of niet op een therapeut afstapt

 

Reiki kwam meer dan 30 jaar geleden op mijn pad. Dagelijks gebruik ik Reiki om tot rust te komen, pijnlijke plekken te behandelen, meer energie te krijgen óf muggenbulten minder te laten jeuken. In de loop der jaren heeft Reiki mij geholpen meer op mijn intuïtie te vertrouwen en het piekeren over van alles en nog wat los te laten.

 

Wat bied ik je in een cursus?

Mijn eerste Reiki- cursussen gaf ik in 1997. Sindsdien is, naast ervaring, mijn enthousiasme toegenomen. Ik wordt er heel blij van als ik je sprankelende ogen zie doordat je je open stelt voor de mooie universele energie. Tijdens de cursus leren we elkaar beter kennen door de gesprekken die gevoerd worden. Af en toe wordt er een traantje weggepinkt. In dit stukje emotie begeleid ik je vanuit mijn kennis en kunde als gecertificeerd coach. Daarnaast ben ik aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, wat betekent dat ik een gelofte afgelegd heb om te handelen volgens een ethische code. Mijn aanpak is er een van “beide voeten op de grond”. Spiritueel groeien is prima, zolang we niet uit het oog verliezen dat de aarde ons thuis is, waarin we ons te manifesteren hebben.

 

Praktische informatie

Reiki-1 Een Reiki leerweg Reiki leer je in graden; de 1e -graads cursus is een afgerond geheel, waarna je Reiki ter beschikking hebt (en houdt). Dit niveau is gericht op je fysieke lichaam.

 

 • In 2 kort aaneengesloten dagdelen leer ik je hoe je Reiki kunt gebruiken. Dan ga je er zelf dagelijks mee aan de slag.
 • Je leert de handposities om de Reiki energie door te geven.
 • Je krijgt informatie over de adviezen van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, voor een gelukkig leven.
 • Door daarna regelmatig Reiki te gebruiken, leer je te vertrouwen in de universele energie. Dat is een heel individueel proces dat voor iedereen op een andere manier verloopt.
 • Na 3 maanden hebben we een 3e bijeenkomst waarin je vragen kunt stellen, een behandeling krijgt en ik nog meer tips geef.
 • Tussen de 2e en 3e bijeenkomst houden we contact. Je stelt mij je vragen en ik informeer hoe het gaat.
 • Natuurlijk ontvang je ook een certificaat als bewijs dat je deelgenomen hebt en Reiki kunt toepassen volgens het Usui Systeem van Natuurlijk Helen.

 

Een Reiki-cursus is een geschenk aan jezelf. Hoe je dit cadeau uitpakt is uiteindelijk je eigen keuze.

DATA REIKI 1

 

Data 2018;

 • Woensdagochtend 21 november en donderdagochtend 22 november.
 • Aanvang: 9.30 uur, eind 12 uur
 • Derde bijeenkomst voor evaluatie na 3 maanden in overleg.
 • Tussentijds begeleiding via mail.
 • Groepsgrootte: 2-4 personen
 • Kosten: € 200.- (incl. btw) / jongeren tot 18 jr. € 100.- (incl.btw)

Koffie en thee staan klaar vanaf één kwartier voor aanvang. Koffie/thee, evenals een certificaat zijn inbegrepen.

 

Data januari 2019;

 • Vrijdag 11 januari
 • Aanvang 9.30 uur, eind 17.00 uur.
 • Derde bijeenkomst voor evaluatie, na 3 maanden in overleg.
 • Tussentijds begeleiding via mail.
 • Groepsgrootte: 2-4 personen
 • Kosten: € 200.- (incl. btw) / jongeren tot 18 jr. € 100.- (incl.btw)

Koffie en thee staan klaar vanaf een kwartier voor aanvang. Koffie/thee, evenals een certificaat zijn inbegrepen. Ik kom naar een Reiki-I cursus (link) Ervaringen van cliënten vind je bij ‘ervaringen van cliënten’.

HIGHLIGHTS CURSUS

 

Wil jij ook?

 • Fit je bed uitkomen?
 • Vrolijk aan de dag beginnen?
 • Zelfvertrouwen hebben?
 • Rust voelen in je lijf?
 • De pijntjes in je lijf verzachten?
 • Meer energie hebben?
 • Kiezen voor die dingen waar je blij van wordt?

 

Dan is het tijd voor een cadeau aan jezelf namelijk een Reiki cursus. Reiki biedt je vriendschap voor je hele leven waar je van op aan kunt. Jij kunt hiervoor kiezen, net zoals heel veel andere enthousiaste mensen.

INSCHRIJVEN CURSUS

Vertrouwen gaat op een verantwoorde wijze met uw gegevens om, meer daarover leest u hier. Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met het privacy beleid van Vertrouwen

Vragen over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact op:

Workshops bij Praktijk Vertrouwen

Hier kun je zien welke workshops bij Praktijk Vertrouwen aangeboden worden.
Iedere workshop is een stap naar kiezen om goed in je vel te zitten. Klik op een van de workshops voor meer informatie.
Op de pagina van jouw keuze kun je je meteen aanmelden. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

REIKI OPFRISCURSUS

Je nam ooit deel aan een reiki-cursus. De eerste weken na de cursus heb je bijna iedere dag de tijd genomen om jezelf Reiki te geven. Daarna ging je dit steeds vaker vergeten of je vond het niet zo nodig. Je mist je de Reiki behandeling, je beseft dat je er baat bij had, maar hoe ging het ook alweer?

KENNISMAKEN MET REIKI

Je kunt natuurlijk doorgaan met zuchten en steunen en vooral doorzetten. De gedachte….” Als ik nu eens tijd kreeg om tot rust te komen” is een soort mantra in je hoofd. Je schouders zakken steeds lager en ze staan strak van de spanning. Herken je je in bovenstaande dan is Reiki zeker iets voor jou.

REIKI 1

Hoe moet dat nou? Vraag je je wel eens af of er ook een andere manier dan pillen is om dit gepieker te stoppen? Daar begint dat gezanik in je buik weer… je menstruatie komt eraan. Niks laten merken en doorgaan maar leuk is anders.
Je was geveld door de griep, hé hé eindelijk over of toch niet.

REIKI 2

Wil jij die dochter of zoon die zelfstandig woont, maar best wat energie kan gebruiken, helpen? Ben je nerveus voor dat sollicitatiegesprek en blijf je er over piekeren? Is het stressen op je werk en je verliest het overzicht?

REIKI 3

Na het doorlopen  en enige tijd beoefenen van Reiki-I en II kan er een moment in je ontwikkeling komen dat je de kring rond wilt maken. Je wilt ook de derde graad behalen. Intuïtief voel je dat dit je dichter bij je spirituele bestemming brengt.

WAAROM DOE IK ZOALS IK DOE

Weer niet gelukt …. Je hebt je nog zo voorgenomen anders te reageren op de opmerkingen van je collega. Je stond er bij en keek ernaar terwijl je er weer ‘intrapte’ en ja zei terwijl je nee bedoelde.

Hoe zit het met de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

NIEUWSTE BLOG ITEMS

Ja…Duh, daar is niets aan. Bovenstaande heb ik lang gedacht bij het groene steentje jade. Stenen staan synoniem voor harmonie Stenen zijn gevormd in de aarde, bij het ontstaan ervan. Ze zenden een stabiele trilling uit. De trilling is harmonieus en heeft een heel mooi golfpatroon met een constante golflengte. De eigenschap van een
Herken je dat onbestemde gevoel van: “Ik wil IETS ANDERS, maar wat?   Niets is zo eerlijk als Verlangen Een bekende filosoof zei op zijn negentigste verjaardag: “Ik heb ontdekt dat verlangen de enige eerlijke eigenschap is van de mens.” Verlangen is er eenvoudigweg, daarin kan een mens niet liegen. Het komt in
Compassie…. Vooral met jezelf. Regelmatig ontmoet ik mensen in mijn praktijk die moe zijn van de eisen die zij aan zichzelf stellen. Je kent ze wel “dit lijstje moet af vandaag” of ‘weer niet gelukt’ personen. Op facebook en andere social media kom je het verschijnsel ook tegen in de vorm
Herken jij de engel die op je pad komt? Engelen, ze zijn er in soorten en maten. Je hebt de engel boven op de kerststal. Ik keek met ontzag toe als mijn vader hem op zijn plek plaatste. Ze waren er in de kerk, met bazuinen en grote vleugels. Altijd erg

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief