Reiki 1 - Praktijk Vertrouwen
17260
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17260,page-child,parent-pageid-16755,wp-custom-logo,theme-bridge,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

REIKI 1

De dag is veel te vroeg begonnen vandaag, vanaf 4 uur was je hoofd al aan het werk. Dus je piekert…. over het examen van je tiener. Volgens jou heeft hij niet genoeg gestudeerd. Hoe moet dat nou?

Vraag je je wel eens af of er ook een andere manier dan pillen is om dit gemaal te stoppen?

Daar begint dat gezanik in je buik weer want je menstruatie komt eraan. Niks laten merken en doorgaan maar leuk is anders.

Je was geveld door de griep, hé hé eindelijk beter of toch niet. Je blijft moe en die hoest wil niet over.

 

Herken je dat?

 • Je piekert en bent al moe als je opstaat,
 • Je schouders staan strak van de stress
 • Je blijft lamlendig na die griep
 • Je komt thuis na een drukke dag en kunt geen rust vinden
 • Je bent onrustig want je wilt iets anders maar weet niet wat
 • Je hebt zanikende hoofdpijn
 • Je bent chagrijnig en voelt je daar schuldig over
 • Je bent onzeker en twijfelt of je nu wel of niet op een therapeut afstapt

 

Reiki kwam meer dan 30 jaar geleden op mijn pad. Dagelijks gebruik ik deze energie om tot rust te komen, pijnlijke plekken te behandelen, fitter te worden óf muggenbulten minder te laten jeuken. In de loop der jaren heeft Reiki mij geholpen meer op mijn intuïtie te vertrouwen en het piekeren over van alles en nog wat los te laten.

 

Wat bied ik je in een cursus?

Mijn eerste Reiki- cursussen gaf ik in 1997. Sindsdien is, naast ervaring, mijn enthousiasme toegenomen. Ik wordt er heel blij van als ik je sprankelende ogen zie doordat je je open stelt voor de mooie universele energie. Tijdens de cursus leren we elkaar beter kennen. Af en toe wordt er een traantje weggepinkt. In dit stukje emotie begeleid ik je vanuit mijn kennis en kunde als gecertificeerd coach. Bovendien ben ik aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, wat betekent dat ik een gelofte afgelegd heb om te handelen volgens een ethische code.

Mijn aanpak is er een van “beide voeten op de grond”. Spiritueel groeien is prima, zolang we niet uit het oog verliezen dat de aarde ons thuis is, waarin we ons te manifesteren hebben.

 

Praktische informatie

De Reiki leerweg

 

Reiki leer je in stappen. Je bepaalt zelf welke stappen je zet. Na iedere stap ben je een stukje verder én in staat om het geleerde dagelijks te gebruiken.

De eerste stap, de 1e -graads cursus, is een afgerond geheel, waarna je Reiki altijd kunt blijven gebruiken. Dit niveau is gericht op je fysieke lichaam. Na afloop kun je jezelf én ,als je dat wilt ook een ander, verwennen met de Reiki- energie.

 

Reiki-I cursus

 

 • In 2 kort aaneengesloten dagdelen leer ik je hoe je Reiki kunt gebruiken. Dan ga je er zelf dagelijks mee aan de slag.
 • Je leert de handposities om de Reiki energie door te geven.
 • Je krijgt informatie over de adviezen van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, voor een gelukkig leven.
 • Door daarna regelmatig Reiki te gebruiken, leer je te vertrouwen in de universele energie. Dat is een persoonlijk proces.
 • Na 3 maanden hebben we een 3e bijeenkomst waarin je vragen kunt stellen, een behandeling krijgt en nog meer tips ontvangt.
 • Tussen de 2e en 3e bijeenkomst houden we contact. Je stelt mij je vragen en ik informeer hoe het gaat.
 • Natuurlijk ontvang je ook een certificaat als bewijs dat je deelgenomen hebt en Reiki kunt toepassen volgens het Usui Systeem van Natuurlijk Helen.

 

Een Reiki-cursus is een geschenk aan jezelf. Hoe je dit cadeau uitpakt is uiteindelijk je eigen keuze.

Dit zeggen anderen over mij.

DATA REIKI 1

Data winter 2020-2021

 

 • vrijdag 4 december en vrijdag 11 december
 • Aanvang 9.15 uur, eind 11.45 uur.
 • Derde bijeenkomst voor evaluatie, na 3 maanden in overleg.
 • Tussentijds begeleiding via mail.
 • Groepsgrootte:  vanaf 2 personen, maximaal 3 personen
 • Kosten: € 225.- / jongeren tot 18 jr. € 150.- (Btw vrijgesteld)

Koffie en thee staan klaar vanaf een kwartier voor aanvang. Koffie/thee en een reader met duidelijke uitleg zijn inbegrepen. Als bewijs van deelname krijg je een certificaat mee naar huis. Extra bonus voor jou bij deze cursus is het boek ‘Snoer de krokodil zijn bek, ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders’.

 

 • donderdagochtend 4 februari en donderdagochtend 11 februari
 • Aanvang: 9.30 uur, eind 12.00 uur
 • Derde bijeenkomst voor evaluatie na 3 maanden in overleg.
 • Tussentijds begeleiding via mail.
 • Groepsgrootte: vanaf 2 personen, maximaal 3 personen
 • Kosten: € 225.-  / jongeren tot 18 jr. € 150.- (btw vrijgesteld)

Koffie en thee staan klaar vanaf één kwartier voor aanvang. Koffie/thee en een reader met duidelijke uitleg zijn inbegrepen. Als bewijs van deelname krijg je een certificaat mee naar huis. Extra bonus bij deze cursus is het boek ‘Snoer de krokodil zijn bek, ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders’.

HIGHLIGHTS CURSUS

 

Wil jij ook?

 • Fit je bed uitkomen?
 • Vrolijk aan de dag beginnen?
 • Zelfvertrouwen hebben?
 • Rust voelen in je lijf?
 • De pijntjes in je lijf verzachten?
 • Meer energie hebben?
 • Kiezen voor die dingen waar je blij van wordt?
 • Stress en burn-out met eigen handen aan pakken. Niets zo gemakkelijk als Reiki.

 

Dan is het tijd voor een cadeau aan jezelf namelijk een Reiki cursus. Reiki biedt je vriendschap voor je hele leven waar je van op aan kunt. Jij kunt hiervoor kiezen, net zoals heel veel andere enthousiaste mensen.

INSCHRIJVEN CURSUS

  Vertrouwen gaat op een verantwoorde wijze met uw gegevens om, meer daarover leest u hier. Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met het privacy beleid van Vertrouwen

  Vragen over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact op:

  Workshops bij Praktijk Vertrouwen

  Hier kun je zien welke workshops bij Praktijk Vertrouwen aangeboden worden.
  Iedere workshop is een stap naar kiezen om goed in je vel te zitten. Klik op een van de workshops voor meer informatie.
  Op de pagina van jouw keuze kun je je meteen aanmelden. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

  Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

  REIKI OPFRISCURSUS

  Je nam ooit deel aan een reiki-cursus. De eerste weken na de cursus heb je bijna iedere dag de tijd genomen om jezelf Reiki te geven. Daarna ging je dit steeds vaker vergeten of je vond het niet zo nodig. Je mist je de Reiki behandeling, je beseft dat je er baat bij had, maar hoe ging het ook alweer?

  KENNISMAKEN MET REIKI

  Je kunt natuurlijk doorgaan met zuchten en steunen en vooral doorzetten. De gedachte….” Als ik nu eens tijd kreeg om tot rust te komen” is een soort mantra in je hoofd. Je schouders zakken steeds lager en ze staan strak van de spanning. Herken je je in bovenstaande dan is Reiki zeker iets voor jou.

  REIKI 1

  Hoe moet dat nou? Vraag je je wel eens af of er ook een andere manier dan pillen is om dit gepieker te stoppen? Daar begint dat gezanik in je buik weer… je menstruatie komt eraan. Niks laten merken en doorgaan maar leuk is anders.
  Je was geveld door de griep, hé hé eindelijk over of toch niet.

  REIKI 2

  Wil jij die dochter of zoon die zelfstandig woont, maar best wat energie kan gebruiken, helpen? Ben je nerveus voor dat sollicitatiegesprek en blijf je er over piekeren? Is het stressen op je werk en je verliest het overzicht?

  REIKI 3

  Na het doorlopen  en enige tijd beoefenen van Reiki-I en II kan er een moment in je ontwikkeling komen dat je de kring rond wilt maken. Je wilt ook de derde graad behalen. Intuïtief voel je dat dit je dichter bij je spirituele bestemming brengt.

  WAAROM DOE IK ZOALS IK DOE

  Weer niet gelukt …. Je hebt je nog zo voorgenomen anders te reageren op de opmerkingen van je collega. Je stond er bij en keek ernaar terwijl je er weer ‘intrapte’ en ja zei terwijl je nee bedoelde.

  Hoe zit het met de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

  NIEUWSTE BLOG ITEMS

  Ze kreeg net haar dertigste kuiken op haar zeventigste. Men noemt haar Wisdom. Een toepasselijke naam want je hebt wijsheid nodig om 30 jaar ouder te worden dan je soortgenoten. Wisdom zweeft boven de wereldzeeën. Wisdom legt een ei, broedt, zweeft, voedt en wordt bewonderd. Wisdom is zich nergens van bewust, zelfs niet
  Denken en voelen, een stukje geschiedenis     Ik denk dus ik ben   Descartes schreef aan het begin van de zeventiende eeuw: ,,Ik denk dus ik ben.” De 18e eeuw was de tijd van de Verlichting, de eeuw van de rede. Alleen door het gebruik van de rede en het gezonde verstand komt men
      Snoer de Krokodil zijn Bek? Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, leer erom te lachen en doe het anders.   Het boek wordt in mei 2020 gelanceerd. (uit hoofdstuk 1)   Aard   Heb jij wel eens nagedacht over jouw aard? Meestal komt de eerste kennismaking met je eigen aard via een ander. Zo noemde mijn vader
  Griep of verkouden? Je weerstand kan in het voorjaar een extra oppepper gebruiken. Een eenvoudig, glanzend steentje in je broekzak kan je hier bij helpen. Deze heliotroop is al sinds de Middel Eeuwen een bekende helper bij snotterige neuzen en hese kelen. Heliotroop, groen en glanzend Andere namen voor deze prachtige groene steen

  Wil je op de hoogte blijven? Leuk als je je dan inschrijft voor de nieuwsbrief.