Lotus

Compassie…. Vooral met jezelf.

Regelmatig ontmoet ik mensen in mijn praktijk die moe zijn van de eisen die zij aan zichzelf stellen. Je kent ze wel “dit lijstje moet af vandaag” of ‘weer niet gelukt’ personen. Op facebook en andere social media kom je het verschijnsel ook tegen in de vorm van spreuken als ‘werk is leuk, ik bewaar altijd een stukje voor morgen’. Je kunt je afvragen of dit een noodkreet is of relativerende humor.

Binnen de positieve psychologie, de wetenschap van het geluk ervaren,  wordt het belang van ‘compassie’ steeds vaker aangegeven. Compassie ofwel mededogen met anderen wordt door veel mensen herkend. Zinnetjes als ‘hij/ zij kon er ook niets aandoen, want ….’  als het gedrag van een ander goed gepraat wordt, zijn bijna cliché. Het begrip dat uit deze opmerkingen spreekt, geeft de ander een goed gevoel, hij/zij voelt zich gesteund.

Als compassie voor een ander heilzaam werkt, waarom dan niet naar jezelf kijken met dezelfde blik vol mededogen? Begripvol naar jezelf kijken in plaats van kritisch of veroordelend. Jezelf de ruimte geven om je lijstje niet af te hebben én te kijken naar wat wel gelukt is.

Met compassie naar jezelf kijken zorgt ervoor dat je,

Zelfcompassie, een ervaren dat je goed bent zoals je bent met al je kwetsbaarheden en kwaliteiten.  Hiermee is compassie met jezelf de basis voor het ervaren van geluk.

 

 

Adres Vertrouwen Bosloop 38, 4841 TB
Prinsenbeek (Breda)
Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593
Mobiel Praktijk Vertrouwen    06 - 31041140

    Linkedin VertrouwenFacebook Vertrouwen

Openingstijden

Dinsdag 13.30 - 21.00

Woensdag 09.00 - 17.00

Donderdag 09.00 - 17.00

Vrijdag 09.00 - 13.00

In 2005 ben ik met Praktijk Vertrouwen en Marlene in contact gekomen. Marlene is voor mij iemand, waar ik heen kan gaan, als ik vastloop in mijn emoties en gevoelens. Door middel van NEI sessies, voetdiagnostiek en Marlene’s deskundige en respectvolle manier van werken weet zij de dingen voor mij inzichtelijk te maken en helpt ze me met het verwerken van bepaalde overtuigingen en emoties. Hierdoor heb ik al een hele stap in mijn persoonlijke groei kunnen maken.

Daniella

 

 

 


 

cta copy

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek en zie hoe Praktijk Vertrouwen je kan helpen.

 

Wenst u Meer informatie?
 

> Lees de blogs van Vertrouwen

> Ervaringen van clienten

> Vergoeding zorgverzekeraar

> Contact gegevens

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593  
Praktijk Vertrouwen Breda
Praktijk Vertrouwen