Het kunstje van de aap… geen appeltaart

Praktijk Vertrouwen

Het voorjaar is in de lucht. Weliswaar nog voorzichtig de vogeltjes fluiten en de krokussen durven weer hun kleur te laten zien.

Dat betekent onder andere dat ik zin krijg in het ‘rondje zonder hondje’. Stappers aan en de nordic walking stokken in de handen begeef ik me op pad. Kijken, luisteren en mijn gedachten laten gaan.

Zo was er vandaag ineens die uitspraak van mijn moeder in mijn hoofd “ieder kunstje dat de aap kent, moet hij opvoeren”. Dat antwoord kreeg ik van haar op mijn vraag (lang, lang geleden) “Mam, waarom bak jij nooit appeltaart”. Volgens mij bakten alle moeders van mijn vriendinnen wel ieder weekend appeltaart. Ik begreep dat mijn moeder zich nooit in appeltaart bakken had verdiept en dat ook nooit zou doen. Dat voorkwam dat het van haar verlangd werd. Meer dan eens heb ik gedacht: “ze kon toch gewoon nee zeggen als ze geen zin had om te bakken”.
Ondertussen weet ik dat ‘gewoon nee zeggen’ niet altijd gewoon is. Dat om andere mensen een plezier te doen vaak ja gezegd wordt tegen dingen waar je geen tijd voor of geen zin in hebt. Soms durf je niet eens nee te zeggen en als je het toch doet, voel je je nog schuldig ook. Na veel lezen en nog meer toepassen van Reiki, NEI en NLP weet en voel ik: Nee zeggen tegen een ander betekent ja zeggen tegen jezelf. Je mag zelf kiezen.

Vraag je je wel eens af waarom je bepaalde dingen doet? Ik weet dat ik bepaalde gerechten maak omdat Mam dit zo goed kon, een prettige herinnering maar zeker ook een eerbetoon aan haar. Maar appeltaart bakken …… één keer gedaan. Vervolgens zeggen de kinderen “Pap, bak jij appeltaart”. Ik hoef niet eens nee te zeggen.

Adres Vertrouwen Bosloop 38, 4841 TB
Prinsenbeek (Breda)
Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593
Mobiel Praktijk Vertrouwen    06 - 31041140

    Linkedin VertrouwenFacebook Vertrouwen

Openingstijden

Dinsdag 13.30 - 21.00

Woensdag 09.00 - 17.00

Donderdag 09.00 - 17.00

Vrijdag 09.00 - 13.00

In 2005 ben ik met Praktijk Vertrouwen en Marlene in contact gekomen. Marlene is voor mij iemand, waar ik heen kan gaan, als ik vastloop in mijn emoties en gevoelens. Door middel van NEI sessies, voetdiagnostiek en Marlene’s deskundige en respectvolle manier van werken weet zij de dingen voor mij inzichtelijk te maken en helpt ze me met het verwerken van bepaalde overtuigingen en emoties. Hierdoor heb ik al een hele stap in mijn persoonlijke groei kunnen maken.

Daniella

 

 

 


 

cta copy

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek en zie hoe Praktijk Vertrouwen je kan helpen.

 

Wenst u Meer informatie?
 

> Lees de blogs van Vertrouwen

> Ervaringen van clienten

> Vergoeding zorgverzekeraar

> Contact gegevens

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Telefoonnummer Vertrouwen  076 - 5417593  
Praktijk Vertrouwen Breda
Praktijk Vertrouwen