Met Stomheid Geslagen - Praktijk Vertrouwen
19122
post-template-default,single,single-post,postid-19122,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Met Stomheid Geslagen

Joop Gerritsen in handen.

Met Stomheid Geslagen

Met stomheid geslagen

 

 

Het is 17 oktober 1997. Ik stap op de trein naar Maastricht. Dit is mijn grote dag. Ik word ingewijd tot Master in het Usui System of Natural Healing, ofwel Reiki.

 

 

Er verandert een heleboel in mij

Joop Gerritsen, mijn master is van Amsterdam naar Maastricht verhuisd. Ons enige contact is lange jaren het verhuisbericht en kerstkaarten. De cursussen Reiki I en II heb ik bij hem en zijn partner in de tachtiger jaren gevolgd. Na wat spirituele omzwervingen ben ik voetreflexoloog en volg ik de opleiding tot NEI (Neuro Emotionele Integratie) therapeut. Er verandert een heleboel in en om mij heen. Op een avond merk ik dat mijn aura, energieveld, veranderd is. Er ‘wappert’ van alles doorheen. Ik weet er geen raad mee. Het blijkt een signaal.

 

 

 

De volgende stap…

Ik bel Joop en hoop op raad. Joop zegt lachend: “Tijd voor je volgende stap”.
“Hoezo volgende stap? Wat bedoel je?” vraag ik. “Jij werkt met Reiki. Reiki werkt met jou. Door jouw ontwikkeling ben je gevoeliger geworden. Je hebt de kwaliteiten van een master ontwikkeld. Het is jouw tijd.” Dat klinkt vreemd. Reiki was (is) fijn en biedt heel veel… maar mensen zelf opleiden… Ik heb mezelf nooit als master gezien. Toch weet ik dat hij gelijk heeft.

 

 

Een zomerbriesje boven op een berg

En zo zit ik op die 17e oktober in zijn huiskamer. Ogen gesloten, handen voor mijn hart. Er hangt een serene stilte. De energie voelt als een zomerbriesje boven op een berg. Joop initieert mij. We bespreken mijn verdere ontwikkeling tot master. Ik slik, praten wordt steeds moeilijker.

 

 

Met stomheid geslagen

Op weg naar het station bel ik mijn ouders. Ze wonen 9 km van Maastricht. “Mam, ik ben ingewijd tot reiki-master en wil dit met jullie vieren. Hebben jullie tijd voor een etentje…” Verder kom ik niet. Ik krijg geen geluid meer uit mijn keel… letterlijk met stomheid geslagen. Het is een gezellig etentje. Ik heb veel te vertellen… dat mag wachten. Mijn ouders zijn aan het woord.

Met stomheid geslagen, gedwongen tot stil zijn. Gesprekken met mezelf. Het heeft 3 dagen geduurd. Mijn stem komt terug. Kiezen voor stilte en gesprekken voeren met mezelf doe ik nog steeds.

 

 

25 jaar Reiki-master

Deze maand vier ik een mijlpaal. Ik ben 25 jaar Reiki-master. Ondertussen heb ik veel mensen mogen begeleiden op hun reiki-pad. Reiki voelt als thuiskomen bij jezelf. Het  brengt vrede in jezelf en laat je je angsten om zetten in kracht en vertrouwen in jezelf en het universum. Tja… dat lijkt misschien zweverig. Toch zet Reiki je met beide voetjes op de grond juist doordat je in het moment leeft.

Natuurlijk is er de pijntjes- wegwerkende kant van Reiki. Hierover lees je meer op de fb- pagina van Vertrouwen.)

 

 

Reiki-cursus op maat

Mijn ouders en Joop zijn er niet meer. Reiki is de basis van wat ik in Vertrouwen, praktijk voor natuurgeneeskunde en coaching aanbied. Coaching en Reiki is een prachtige combinatie voor een Reiki-cursus op maat. Je leert hoe je Reiki specifiek in jouw situatie kunt inzetten. Er mogen dan kleine wondertjes gebeuren, zoals bij Lies, die na 2 maanden reiki toepassen schrijft: “Ik merk dat ik wel wat anders begin te reageren en bewuster tegen zaken aankijk”.

Een mijlpaal mag je vieren. Daarom krijg jij 25 % korting als jij vóór 1 november inschrijft voor een Reiki-cursus.
Dit geldt voor Reiki I,II of III waarbij je zowel online als op locatie kunt deelnemen.

In november start de online Reiki-opfriscursus. Als jij vóór 1 november inschrijft betaal je €71,25 in plaats van €95.-

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.