Betere Ik of Ware zelf - Praktijk Vertrouwen
19108
post-template-default,single,single-post,postid-19108,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Betere Ik of Ware zelf

Betere Ik of Ware zelf

Bijna plat op mijn gezicht

Mijn boekenkasten puilen uit. Het is echt tijd om op te ruimen. Op mijn knieën zit ik voor de kast. Rondom mij heen ontstaan stapels. In gedachten krijgen ze stickers zoals ‘onderzoek boek’, ‘marketing’, ‘later’ en ‘Weg!!’
De ‘Weg!!’ stapel wordt steeds groter. Ik twijfel. Kan ik al die kennis echt missen? Oké, nog eens selecteren.

 

Er ontstaan andere stapels maar ‘Weg!!’ blijft hoog. Ik sta op en struikel. Oeps, bijna plat op mijn gezicht. Die stomme stapel is omgevallen, vlak voor mijn voeten. Een boek van ‘Weg!!’ valt open op bladzij 64. De bladwijzer ligt bij bladzij 50. Kennelijk heeft het boek tot daartoe weinig indruk op me gemaakt.
Bladzij 64 gilt: “over x jaar is mijn BETERE IK 60 kilo min” en “rent mijn BETERE IK een marathon”.
Tja de schrijfster stelt fikse doelen. Nou, allebei niets voor mij. Maar toch, ‘ze’ triggert me met haar BETERE IK. Het roept weerstand op en ik voel spanning in mijn buik; in mijn voorhoofd verschijnen denkrimpels.

 

Hoezo ‘betere ik’

Het hele internet staat vol met ‘ontdek je ware zelf’ of ‘ik help je op weg naar een betere versie van jezelf’. Hoezo is er een BETERE IK ? Waar is die ‘WARE ZELF’? Een stemmetje in mijn hoofd zegt: “Hoezo ben ik nu niet goed zoals ik ben? Ben ik een betere ik als mijn billen dunner zijn?”

Trouwens, ik bedenk me dat die twijfel gewoon hoort bij mijn BESTE IK. Kan ik dat ook voelen? Ik voel twijfel en onzekerheid. Daar heb ik gewoon geen zin in. ‘Geen zin in’ ken ik en kan ik voelen. Dat lucht op. Twijfel verandert in ‘ik ben goed zoals ik ben’. Mijn buik ontspant, terwijl de frons in mijn voorhoofd plaats maakt voor een brede glimlach om mijn mond. Ik voel energie stromen.

 

 

Haal het etiket van de emotie af

Misschien was het goed geweest als de schrijfster het boek “Uitdaging van innerlijke vrijheid” van Wayne Dyer had gelezen. Het ligt op de stapel ‘onderzoek boek’. Zijn advies bij een gewetensvraag is:

  • Schenk aandacht aan de emotie. Voel.
  • Neem dan de beslissing dat je geen zin hebt in deze emotie.
  • Voel ook deze emotie.
  • Haal het etiket ‘slecht’ van de emotie af. Het is gewoon een emotie.
  • Zie het als een energie. Observeer wat er in je gebeurt.

Dit is een praktische uitvoering van de filosofie van Anna Terruwe : ‘Jij bent goed zoals je bent, om te worden die je bent op je eigen manier en in je eigen tempo’.

 

 

Herken je dit?

• Je bent moe van die ‘eeuwige’ twijfel.
• Je bent er van overtuigt dat er een betere ik is dan je nu bent.
• Je lijf staat gespannen door de onzekerheid over ‘wat als corona en Oekraïne’.
• Je weet niet wat je wilt nu je puber je minder nodig heeft.

Dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact op te nemen.

Wil je alvast kennismaken met je altijd beste zelf? Dan kun je mijn boek bestellen via onderstaande link.
Snoer de Krokodil zijn Bek, ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders

 

‘Snoer de Krokodil zijn Bek’   is ook te bestellen als e-book.

 

Zit je op facebook? Je bent welkom in mijn facebookgroep: ‘Snel en simpel van stress naar zelfvertrouwen’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.