Dit moet vandaag af... wat een stress - Praktijk Vertrouwen
17711
post-template-default,single,single-post,postid-17711,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Dit moet vandaag af… wat een stress

van stress naar ontspanning

Dit moet vandaag af… wat een stress

VAN MOETEN NAAR MOGEN

Het ‘heilige moeten’. Eigenlijk is het iets wat we onszelf opleggen. Het geeft een hoop stress en ondermijnt je zelfvertrouwen. Heus, je baas zegt niet: ‘Dit moet vandaag af’, als dat echt onmogelijk is. Je zegt het waarschijnlijk zelf. Je hebt een rijtje eisen in je hoofd die dreunend klinken bij ieder moment dat de dag verstrijkt. Bij iedere stap die je zet ben je je bewust van wat er nog moet, wat je niet kan en waar je tegenop ziet.
Tijd om eens echt goed te kijken.

 

 

ZONDER OORDEEL KIJKEN

Als je goed kijkt, zonder oordeel en herrie in je hoofd, zie je wat er echt gebeurt. Kijk maar eens naar je innerlijke reactie als de kinderen van de buren altijd keurig op tijd én keurig gepoetst en gekleed naar school gaan. Of naar je gedachten over je werk. Het is pas goed als iemand anders tevreden is. Als je écht kijkt, zie je hoe je dingen denkt en doet en zie je of dat je helpt om te stralen of de put in duwt of stress van krijgt.
Natuurlijk moet er gewerkt worden. Moeten er taken af. Moeten de boodschappen gedaan en de overhemden gestreken. Maar er is een balans mogelijk tussen het gevoel van alles te moeten en het gevoel dat het leven zich ontrolt zoals jij dat wilt.

 

 

ENERGIEVRETERS

Wat zijn jouw valkuilen en energievreters? Waar slaat jouw dag om in misère en onrust? De buurvrouw die tiptop gekleed komt vragen of je tijd hebt voor een koffietje, terwijl je het gevoel hebt je door de dag heen te slepen met een enorme to do-lijst?
Waar wordt je totaal niet blij van in je leven en je werk? Waarvan weet je dat je er eigenlijk niet geschikt voor bent? Dat er andere mensen zijn om bepaalde klussen te klaren?

 

 

ENERGIEGEVERS

En wat zijn de dingen waar je blij van wordt? Wat zijn helpende gedachten? Of helpende mensen, herinneringen, dingen die je doet of laat? Misschien helpt het als je muziek luistert aan het begin van de dag en ook op het moment dat je een wegtrekkertje hebt. Dat je op momenten van zorg en inzakken, niet meteen in de mopperstand schiet, maar kijkt of je jezelf kunt helpen. Als je eigen, beste vriend(in).

 

 

WAAR GA JE VAN STRALEN

Wat zijn de bezigheden in je leven en je werk waar je van gaat stralen? Wat is de kern van wie jij bent en wat je doet? Kun je deze kwaliteiten een plek geven in je werkomgeving, zodat jij het plezier in je werk ervaart dat je verdient?

 

VRIJE VOGEL

Ga er eens voor zitten. Of ga op pad. Neem de tijd om de balans op te maken. Misschien kan er her en der een roer om. Een kleintje; eentje waarvan je partner, je kind en je collega helemaal niet door hebben dat je een andere weg bent ingeslagen, maar die jou wel verandert in de vrije vogel die je wilt zijn.
Ik wens je een fijne vlucht!

 

Marian Schutte schreef deze tekst naar aanleiding van het boek:

Snoer de Krokodil zijn Bek. Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders.

Snoer de Krokodil zijn Bek is een leidraad om je droom waar te maken. De oefeningen die erin staan deed ik zelf bij het schrijven van het boek, mijn droom waar ik erg blij mee ben.

Ga je liever in glijvlucht op je droom af dan is de online workshop ‘Meer zelfvertrouwen…Hoe doe ik dat?’ een aanrader.

Weet je even niet waar je moet beginnen of heb je een zetje in je rug nodig? Zoals je leest heb ik er ervaring mee, ik help je graag.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie