DREINENDE PEUTERS EN LUIE ECHTGENOTEN - Praktijk Vertrouwen
18977
post-template-default,single,single-post,postid-18977,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

DREINENDE PEUTERS EN LUIE ECHTGENOTEN

DREINENDE PEUTERS EN LUIE ECHTGENOTEN

Het is gezellig in de rij voor de oliebollen. Op 1,5 meter sta ik tussen de lachende gezichten. “Wie wil er zonder krenten?”, klinkt het vriendelijk uit de kraam. Niemand, iedereen wil ‘met’. Dus we staan nog even met z’n allen stil, in afwachting van de krentenbollen.
De rij, de geur, de lachende gezichten. Het is een mooi begin van oudjaarsdag. Er hangt zo’n speciaal sfeertje. Iedereen maakt zich op voor een geweldige jaarwisseling.

Een stralend zonnetje

Het is op nieuwjaarsdag al middag als we aan de wandel gaan en het zonnetje straalt. Ik sluit mijn ogen en laat de zon binnenkomen via het derde oog. Mijn hoofd vult zich met licht. Heerlijk dat gevoel van vollopen met zonne-energie.

 

Piepende fietspomp

In het park klinkt de ‘piepende fietspomp’ van een vink. De belofte van voorjaar. Vrolijk word ik hiervan. Even valt de opmerking: “Wat brengt 2022?”
Neuriënd wensen we de incidentele voorbijganger ‘de beste wensen’. De reacties variëren van een glimlachend ‘hetzelfde’ tot een nors ‘huh’.

 

Lichtpuntjes tijdens donkere dagen

De afgelopen donkere week heb ik teruggekeken. 2021 was een jaar met gemengde gevoelens. We zijn opa en oma geworden van Thijmen, Pim en Fiene. Dat zijn drie heuglijke feiten en 3 gezonde, vrolijke baby’s. Het zijn lichtpuntjes om van te genieten. Bakens om je koers uit te zetten ten tijde van lockdown, coronastress, afscheid en vinden van balans.

 

Uitdagingen

Mijn vader gleed met een glimlach om zijn lippen weg en mijn lief kreeg een herseninfarct. Het zijn uitdagingen in loslaten op weg naar een anders.
Herken je dat? Je wordt gedwongen om los te laten. Naast, of juist door verdriet en ontgoocheling is er verbinding, dankbaarheid en vertrouwen.

 

‘Ieder nadeel…’

In de afgelopen tijd dacht ik vaker stiekem aan de uitspraak van Johan Cruyff:
“Ieder nadeel heb zijn voordeel”. Je vind dit misschien wrang, toch biedt het houvast..
Het is gewoon waar: door loslaten ontstaat ruimte. Afscheid nemen van de ene verwachting, geeft ruimte voor een andere die beter bij de nieuwe situatie past.

 

Wat nu?

Terugkijken in dankbaarheid voor wat geweest is en dankbaar voor de mogelijkheden die komen. Zeer praktische als een potje kaarten met vrienden op donderdagmiddag en tijd of ruimte voor diepgaande gesprekken over ‘wat nu?’.
Spanning, stress het ‘af en toe even niet weten’, geven verwarring. Uit verwarring ontstaat vernieuwing.

 

Wat brengt 2022?

Lopend door het zonnetje wens ik jou voor 2022:

Houd het licht. Laat het zonnetje in jezelf schijnen. Voel de verbinding met jezelf dan kun je iedere verwarring aan.

 

Ook tijdens de lockdown

Vanuit 25 jaar kennis en ervaring, zowel beroepsmatig als privé blijft Vertrouwen, ook tijdens de lockdown, open voor gesprekken en natuurgeneeskundige behandelingen. Ik help je graag met je gedachten op een rij zetten en andere mogelijkheden zien.
Naast live in mijn praktijk, kun je me ook online spreken via zoom. Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan.

 

Op facebook

Wat social media betreft vind je me in de facebookgroep
https://www.facebook.com/groups/snelensimpelvanstressnaarzelfvertrouwen.

Het spreekt (voor mij) vanzelf dat hierin ook Reiki aan bod komt.
Afhankelijk van waar behoefte aan is, stip ik in deze groep thema’s aan als ‘stress en thuiswerken’, (door)slapen, grensverleggende pubers, dreinende peuters en luie echtgenoten. Van alles om jou vanuit ‘het zonnetje in jezelf’ en verbinding ruimte, rust, waardering stilte en vertrouwen te laten voelen.
Ben je nieuwsgierig, meld je hier dan aan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.