EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN - Praktijk Vertrouwen
18691
post-template-default,single,single-post,postid-18691,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

Persoon kijkend naar ijsberg op Antartica

EEN DROOM EN DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

SOUVENIRS VAN EEN WAARGEMAAKTE DROOM

Deze week stonden twee jochies met grote ogen te kijken naar de attributen op onze vensterbank. Souvenirs van een droom die we waargemaakt hebben.
Van Papa mochten ze alleen met hun ogen kijken, maar de olifantjes waren toch te mooi om te laten staan. Heel voorzichtig zet Joep ze terug.
Thijs kijkt verbaasd naar het gekke gezicht van een man die krampachtig zijn tong uitsteekt. “Waar komt die vandaan oma?” vraagt hij. “Uit Nieuw-Zeeland” zeg ik, terwijl ik de tronie nadoe en mijn tong ver uitsteek. Het idee dat het dreigende gezicht dient om mensen af te schrikken, moet even tot hem doordringen.

 

BIJNA 9 JAAR GELEDEN

Souvenirs kijken me aan, ik hang ze om mijn nek en gebruik ze als pyjama. Het is bijna 9 jaar geleden dat we vertrokken voor een reis van een half jaar over het zuidelijk halfrond. Vertrekken was niet gemakkelijk. We leefden er naar toe, spaarden, hebben getwijfeld en raakten in de stress. De onzekerheid nam af door gesprekken te voeren, te visualiseren versterkt met Reiki en oefeningen in loslaten te doen. En natuurlijk door een stip op de horizon te zetten. We wilden het zo graag en tot de dag van vandaag dromen we na van deze werkelijkheid.

 

DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

Van tegenvallers droom je natuurlijk niet. We leden kou op Chiloé, geld werd gestolen in San Martin de Los Andes, de hele portemonnee verdween in Kakadu park en het fototoestel verzoop tijdens het snorkelen boven Greet Barriér Reef. Oké dat was vervelend. We leerden ervan en gingen door met zien, voelen verwonderen en genieten.
Ik stapte op een eeuwenoude ijsberg in Antarctica en kreeg de schrik van mijn leven. Onder mijn voet, in de sneeuw zag ik een hele grote barst op het moment dat ik hem neerzette. Het was vals alarm. De berg hield ons. Het was een van de ervaringen die deze reis onvergetelijk maken.

 

ONVOORSTELBAAR HELDERE ENERGIE

We genoten van de zonsopkomst boven Dune 45. De energie zowel op Antarctica als boven Dune 45 voelt onvoorstelbaar helder aan.
We keken met ontzag naar de leeuwinnen die een zebra verslonden. Het verdriet van de andere zebra’s terwijl ze toekeken hoe hun maatje verorberd werd, was bijna voelbaar. In Australië spraken we met een Aboriginal parkwachter. De man was één met zijn omgeving. Als ik terugdenk aan de rust die hij uitstraalde, voel ik me weer zen.

 

METERSLANGE KROKO’S

Varend over Yellow River keken we met ontzag naar de meterslange krokodillen die naast ons zwommen. Veel vriendelijker en mooi waren de vissen boven Great Barrier Reef. De moai op Paaseiland blijven raadselachtig ondanks de uitleg die gegeven wordt. Van de San-People in Afrika valt nog veel te leren over leven met en in de natuur. Trots ben ik op foto van mij met de grootmoeder van de stam.

 

WE DID IT

Dit is slechts een klein stukje uit deze droom die waar werd. Een droom is een doel met een deadline. Je krijgt het niet in je schoot geworpen maar je kunt het verwezenlijken als jij dat wilt. Begin met uit te spreken dat je een droom hebt, maak er een plaatje van. Zet een stip op de horizon die stapje voor stapje dichterbij komt. Je krijgt er zoveel energie van als je ervoor kiest om je droom waar te maken.

 

SNOER DE KROKODIL ZIJN BEK

Het beeld van de krokodil die vanuit slaap met een knippering van mijn ogen in de rivier verdwijnt, is de inspiratie voor de titel van mijn boek, Snoer de Krokodil zijn Bek. Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders.

Snoer de Krokodil zijn Bek is een leidraad om je droom waar te maken. De oefeningen die erin staan deed ik zelf bij de voorbereiding op onze reis.

Maak je liever grote sprongen dan is de pilot van de online workshop ‘Waarom doe ik zoals ik doe’ een aanrader. Je kunt nog voor een zacht prijsje inschrijven.

Weet je even niet waar je moet beginnen of heb je een zetje in je rug nodig bij jouw stip op de horizon? Zoals je leest heb ik er ervaring mee, ik help je graag.

 Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.