Gewoon nee zeggen. Je kunt het leren. - Praktijk Vertrouwen
17102
post-template-default,single,single-post,postid-17102,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Gewoon nee zeggen. Je kunt het leren.

Gewoon nee zeggen. Je kunt het leren.

Gewoon nee zeggen is niet altijd gewoon. Om andere mensen een plezier te doen zeg je vaak ‘ja’ tegen dingen waar je geen tijd voor of geen zin in hebt. Soms durf je niet eens nee te zeggen en als je het toch doet, voel je je nog schuldig ook.
Na veel lezen en leren weet ik inmiddels: Nee zeggen tegen een ander betekent ja zeggen tegen jezelf. Je mag zelf kiezen.

 

HET KUNSTJE VAN DE AAP

De vogeltjes fluiten en het zonnetje schijnt. Daardoor krijg ik zin in het ‘rondje zonder hondje’. Met mijn stevige stappers aan en de walking stokken in de handen ga ik op pad. Ik kijk, luister en laat mijn gedachten gaan. Ineens ruik ik de heerlijke geur van de lelietjes der dalen, het lievelings bloemetje van Mam. Er flitst een uitspraak van haar door mijn hoofd: “Ieder kunstje dat de aap kent, moet hij opvoeren”. Dat was het antwoord op de vraag die ik lang geleden stelde: “Mam, waarom bak jij nooit appeltaart?”.

GEEN APPELTAART

Volgens mij bakten alle moeders van mijn vriendinnen ieder weekend appeltaart. Alleen mijn moeder deed dat niet. Mam had zich nooit in appeltaart verdiept en zou dat ook nooit doen. Dus geen appeltaart in onze oven! Never, nooit niet. Daarom werd Pap naar de bakker gestuurd voor de wekelijkse Limburgse vlaai.

ZE KON TOCH GEWOON NEE ZEGGEN

Indertijd dacht ik: “Ze kon toch gewoon nee zeggen als ze geen zin had om te bakken?”. Maar nee, ‘gewoon nee zeggen’ is niet altijd gewoon. Om andere mensen een plezier te doen zeg je vaak ‘ja’ tegen dingen waar je geen tijd voor of geen zin in hebt. Soms durf je niet eens nee te zeggen en als je het toch doet, voel je je nog schuldig ook.
Na veel lezen en leren weet ik inmiddels: Nee zeggen tegen een ander betekent ja zeggen tegen jezelf. Je mag zelf kiezen

EEN PRETTIGE HERINNERING

Vraag je je wel eens af waarom je sommige dingen doet? Zo weet ik dat ik bepaalde gerechten maak als een prettige herinnering en een eerbetoon aan mijn moeder. Maar appeltaart bakken? Ik heb het één keer gedaan. Daarna zeiden de kinderen: “Pap, bak jij appeltaart?” Ik hoefde dus niet eens nee te zeggen.

NEE ZEGGEN, HOE DOE JE DAT?

Stel jezelf eens de vraag wat je wil meenemen uit deze coronatijd?
Waar blijf je ‘ja’ tegen zeggen en waar laat je duidelijk ‘nee’ horen? Jij kiest hoe jouw leven er na corona uitziet.
Wil je weten hoe je dat aanpakt? Hoe je:
• de goede dingen meeneemt en de ergernis achter je laat?
•  ja zegt tegen de leuke gesprekken bij de thee?
•  ja zegt tegen het leuke rondje fietsen met je kinderen?
• ja zegt tegen tijd voor je zelf?
• nee zegt tegen ‘wat eten we vandaag?’
• je op de bank kruipt met je favoriete tijdschrift, en de boel de boel laat?

Wil je antwoord op deze vragen?
Maak dan vrijblijvend een afspraak bij Vertrouwen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Een tipje van de sluier over mijn aanpak licht ik op in:

‘Snoer de krokodil zijn bek. Ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders’.

EEN JAAR ALWEER

29 mei is het een jaar geleden dat het is gelanceerd.
Dus komt er natuurlijk een leuke actie aan!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.