LEVE HET LEVEN!! - Praktijk Vertrouwen
17071
post-template-default,single,single-post,postid-17071,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

LEVE HET LEVEN!!

LEVE HET LEVEN!!

Is yoghurt nu om te eten of om te drinken?

Op zoek naar een schuifmaat in die laadjes waarin mijn verleden verzameld ligt, kom ik brieven tegen. Brieven en kaarten die ik, 38 jaar geleden aan mezelf geschreven heb. Melancholische brieven van een jonge vrouw op zoek naar liefde in haar leven. Twijfel spreekt eruit. Of zoals de (ondertussen gevonden) Liefde in mijn leven het uitdrukt… Is yoghurt nu om te eten of om te drinken?

Wat moet ik nou?

Een brief begint met “het is vandaag een pet dag” en eindigt met Leve het Leven. Het is ook de brief waarin staat ‘wat moet ik nou?’ Ik betrap me erop dat dezelfde vragen en emoties nog steeds een belangrijke rol in mijn leven spelen. Ik voel me ook vrolijk vanuit het feest der herkenning. Een soort van ‘ja dit ben ik’. Dit is duidelijk, dit geeft houvast.

Antwoorden komen.

Melancholie ken ik nog steeds. Ik heb geleerd dit te accepteren. Melancholie is de oorzaak van ‘wat moet ik nou?’. Wat ik 38 jaar later wel weet is dat de antwoorden vanzelf komen als je bereid bent om te luisteren. Afstemmen, vertrouwen op wat ik noem het universum. Antwoorden liggen in jezelf als je de tijd neemt om te ontdekken wie je bent. Of zoals Paul Liekens het omschrijft Mens ken jezelf!

Jij kiest

Ondertussen weet ik dat er drinkyoghurt en eetyoghurt naast elkaar bestaan. Je kiest zelf welke je neemt. Je past je keuze heel praktisch aan, aan de omstandigheden waaronder het gegeten wordt.

De beste raadgever ben jezelf

Vind je de omstandigheden moeilijk of onoverzichtelijk? De beste raadgever ligt dan in jezelf. In de jongere vrouw die je vroeger was. Of in de wijze oudere van nu. Het antwoord komt via oude brieven of meditatie, het maakt niet uit.

Het zijn niet de omstandigheden die je leven bepalen maar hoe je ermee omgaat.

Het Leven maak jezelf. Het zijn niet de omstandigheden die je leven bepalen maar hoe je ermee omgaat. Wat ik als jonge vrouw deed, deed ik voor de vrouw die ik nu ben. De kern is hetzelfde, wikken en wegen doe ik nog steeds. De antwoorden die in de loop der jaren op mijn pad zijn gekomen heb ik geschift. Sommigen niet zo zinvol, anderen heel waardevol. Ze hebben geleid tot de flow die ik nu voel. Flow betekent dat je doet wat je wilt. Je denken staat ten dienste van je willen én je voelt je geweldig erbij.

Herken jij ook die melancholie?

Jij trekt een la open en je komt een voorwerp tegen en weg ben je met je aandacht, terug naar dát moment waar dát ding bij hoort. Vraag je je af waarom je het hebt bewaard, dan kan het weg. Anders is het als je merkt dat je weer blij of zelfs verliefd wordt. Wat doe je dan? Schuif je de la dicht en ga je door met wat je deed? Of sta je stil bij het gevoel dat dit voorwerp oproept? In ieder geval geldt dat elke beslissing die je nu neemt, die neem je voor de persoon die je morgen bent. Je kunt nu beslissen om morgen een plezieriger leven te hebben en flow te ervaren.

Wil jij flow in je leven ervaren? Weten welke antwoorden voor jou nu de juiste zijn? Neem dan contact op met mij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.