TWEE KEER KIJKEN..... - Praktijk Vertrouwen
17480
post-template-default,single,single-post,postid-17480,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

TWEE KEER KIJKEN…..

TWEE KEER KIJKEN…..

Twee keer kijken….. Wat verandert er dan?

Durf jij opnieuw te kijken….?

Breda is opgesierd met grote muurschilderingen. Overal in de stad zie ik gevelgrote schilderijen. Ik kan ze gewoon niet over het hoofd zien.

Wekelijks fiets ik 2 keer langs onderstaand gezicht. Toen ik het voor het eerst zag , voelde ik er een dreiging van uitgaan. Ik dacht “ Wie vindt dat nu mooi?”.
Mijn blik blijft er naar toe getrokken worden. Elke keer zie ik weer nieuwe dingen in het portret. Het is me gaan fascineren. Ineens herkende ik de edelsteen.

Het 3e oog wordt weergegeven door een diamant. Het 3e oog staat voor intuïtie, wijsheid en inzicht.

“ Diamants are for ever” zong al ooit iemand.

Door steeds opnieuw even te kijken, in het voorbijgaan al fietsend, is wat eerst een dreiging was veranderd in een inspiratiebron.

De plaatjes in je geheugen zijn gebeurtenissen die indruk gemaakt hebben, door plezier maar vaak door pijn. Je kunt er je hoofd van wegdraaien omdat je de pijn niet wilt voelen. Kijk je af en toe naar het plaatje, al is het maar even, dan ontstaat er ruimte voor een andere blik, een ander gevoel zoals liefde, ruimte of rust en dan vermindert de pijn.

Welk plaatje in jouw geheugen verdient dat je er opnieuw naar kijkt?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.