LEVE HET LEVEN!! - Praktijk Vertrouwen
17071
post-template-default,single,single-post,postid-17071,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

LEVE HET LEVEN!!

LEVE HET LEVEN!!

Herken je dat? Je trekt een la open, je komt een voorwerp tegen… en weg ben je terug naar dat moment waar dat ding bij hoort. Het leidt bij mij al gauw tot reflectie.
Hoe is dat bij jou? Schuif je de la dicht en ga je door met wat je deed? Stilstaan bij wat je doet en je afvragen of je daar nog gelukkig van wordt…. elke beslissing die je nu neemt, neem je voor de persoon die je morgen bent. Je kunt nu beslissen om morgen een plezieriger leven te hebben.

Op zoek naar een schuifmaat in die laatjes waarin mijn verleden verzameld ligt, kwam ik brieven tegen die ik 38 jaar geleden aan mezelf geschreven heb. Melancholische brieven van een jonge vrouw op zoek naar liefde in haar leven. Twijfel spreekt eruit, of zoals de (ondertussen gevonden) Liefde in mijn leven het uitdrukt…..Is yoghurt nu om te eten of om te drinken?
Een brief begint met “het is vandaag een pet dag” en eindigt met Leve het Leven. Het is ook de brief waarin staat ‘wat moet ik nou?’ Ik betrapte me erop dat dezelfde vragen en emoties nog steeds een belangrijke rol in mijn leven spelen. Ik voelde me ook vrolijk vanuit het feest der herkenning een soort van ‘ja dit ben ik’. Dit is duidelijk, dit geeft houvast.

Melancholie ken ik nog steeds. Ik heb geleerd dit te accepteren. Melancholie is de oorzaak van ‘wat moet ik nou?’. Wat ik 38 jaar later wel weet is dat de antwoorden vanzelf komen als je bereid bent om te luisteren naar wat ik noem het universum. Antwoorden liggen ook in jezelf als je de tijd neemt om te ontdekken wie je bent of zoals Paul Liekens het omschrijft Mens ken jezelf!

Ondertussen weet ik dat er drinkyoghurt en eetyoghurt naast elkaar bestaan. Je kiest zelf welke je neemt. Je past je keuze heel praktisch aan, aan de omstandigheden waaronder het gegeten wordt.
Vind je de omstandigheden moeilijk of onoverzichtelijk dan ligt de beste raadgever in jezelf of dat nu de jonge vrouw van 38 jaar geleden is of de wijze oudere van nu. Het antwoord komt via oude brieven of meditatie, het maakt niet uit. Het Leven maak jezelf. Het zijn niet de omstandigheden die je leven bepalen maar hoe je ermee omgaat.

Wat ik als jonge vrouw deed, deed ik voor de vrouw die ik nu ben. De kern is hetzelfde, wikken en wegen doe ik nog steeds. De antwoorden die in de loop der jaren op mijn pad zijn gekomen heb ik geschift. Sommigen niet zo zinvol, anderen heel waardevol. Ze hebben geleid tot de flow die ik nu ervaar.

Wil jij flow in je leven ervaren? Weten welke antwoorden voor jou nu de juiste zijn? Neem dan contact op met mij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.