IN MIJN HOOFD IS EEN KABINETSFORMATIE AAN DE GANG - Praktijk Vertrouwen
17075
post-template-default,single,single-post,postid-17075,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

IN MIJN HOOFD IS EEN KABINETSFORMATIE AAN DE GANG

IN MIJN HOOFD IS EEN KABINETSFORMATIE AAN DE GANG

In mijn hoofd is een kabinetsformatie aan de gang….
Zoveel doelen, zoveel tegenargumenten….

Ik wil een blog schrijven (oja, ben ik nu aan het doen), maar dat wil ik al 2 weken. Kennelijk heb ik niet voldoende argumenten of doorzettingsvermogen om er eerder aan te beginnen….of is het ‘onderwijzen’ van met zichzelf worstelende vrouwen niet belangrijk genoeg?
Natuurlijk wel, maar wat heb je er dan voor over? Wat doe je niet of juist wel waardoor je dit uitstelt?

Even wat gedachten:

“Ik heb geen onderwerp….mm, kul je hebt er tig verzameld de laatste maanden.”

“Ik heb geen rust in mijn lijf nu …. Onzin, je hebt nota bene een ‘mediterenapp’ op je telefoon.”

“De stapel ander werk is zo groot… ja dat is werk, dit is leuk. Werk vóór plezier, zo ben je opgevoed”.

“De zon schijnt, nu ga ik wandelen, kan ik ondertussen verder dénken over het blog. Kan ik na het wandelen aan het eten beginnen.” (Ik ben inderdaad gaan wandelen J.)

“Even kijken op internet of de goeroes nog goede tips hebben…. Jaaa wat een goede informatie. Jammer nu krijg ik het blog toch niet af voordat…”

Al die partijen in mijn hoofd, de een wil meer aandacht voor onderwijs en wil dit verbeteren, de ander hangt aan geloof of opvoeding, de volgende vindt dat je meer commercieel moet denken. Kan lang duren voordat overeenstemming bereikt is of, sprekend zoals menige marketing goeroe GEWOON DOEN.

Vanmorgen was dus het moment aangebroken… onderwerp gekozen, informatie van goeroe op achtergrond om toe te kunnen passen. Geen tegenargument meer te verzinnen om niet te beginnen, want ik heb tegen mijn lief gezegd dat ik een blog ga schrijven. (Dat werkt echt, uit je hoofd en naar buiten brengen.)

Het kistje met ‘verzamelde onderwerpen’ dicht gelaten want ineens wist ik het waar ik over wilde schrijven vandaag. De kabinetsformatie heb ik niet echt gevolgd. Eerlijk gezegd vind ik het wat geouwe.. op de vierkante meter waarvan je mag hopen dat men snel tot overeenstemming komt om GEWOON TE DOEN. Nu dat heeft dus wat langer geduurd dan de discussie in mijn hoofd, gelukkig maar.

Gisteren zag ik op Tv Limburg een interview met de enige Limburgse staatsecretaris die dit kabinet rijk is. Een sympathiek ogende man die beloofde zich ten volle in te zetten voor de Limburgse belangen. Hoe precies hij dit wil gaan doen, heb ik niet onthouden. Wat ik wel onthouden heb is “’en toen liep ik Limburgs pratend met een vriendin afkomstig uit Margraten het torentje binnen. De heer Rutte (zó zei hij het) haalde zijn wenkbrauwen op toen hij ons zag….”.

Waarom dit onthouden? In deze ene zin is de authenticiteit van deze persoon gevat. Daarin komen opvoeding, of wortels als je wilt, lef om anders te zijn en doorzettingsvermogen samen. Voor mij een persoon om te volgen in zijn doen en laten.

Luisteren naar anderen, wikken en wegen en al deze argumenten een plaats geven om uiteindelijk jezelf te blijven. Dit betekent voor mij dat in de veranderingen die op mijn pad komen er altijd een basis is MEZELF. Dat is degene waarin ik verankerd ben, hoe deze persoon ook gevormd is.

Ben jij nieuwsgierig naar JEZELF en denk je dat ik je daarbij kan helpen neem dan contact met mij op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.