ETHERISCHE OF ESSENTIËLE OLIËN - Praktijk Vertrouwen
17084
post-template-default,single,single-post,postid-17084,single-format-standard,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ETHERISCHE OF ESSENTIËLE OLIËN

ETHERISCHE OF ESSENTIËLE OLIËN

Ik ontvang graag een flesje essentiële oliën 

ESSENTIËLE OLIËN

Binnen mijn praktijk adviseer ik het gebruik van essentiële oliën. Essentiële oliën heten zo omdat ze de essentie van de plant bevatten. Ze bevatten de geur van een plant, denk aan lavendel- of dennengeur. Aan de reuk herkennen wij de plant, maar nog belangrijker is dat een insect de plant herkent. Dit kunnen bijen zijn voor de bevruchting maar ook luizen, die dan weten ‘die plant lust ik niet’. Daarnaast bevatten de oliën ook bacterie en virus werende stoffen en stoffen die de weerstand van de plant versterken.

ANDERE NAAM, ETHERISCHE OLIËN

Een andere naam voor essentiële olie is etherische olie. Dit betekent dat ze zeer gemakkelijk vervluchtigen of vervliegen. Enkele druppeltjes zijn al voldoende om een kamer lekker te laten ruiken.

Wij halen de oliën uit de plant door te destilleren (verdampen) of te extraheren, dit is de  olie uit de plant halen met een oplosmiddel. We hebben dan een zeer sterke olie, waarvan we slechts enkele druppeltjes per keer hoeven te gebruiken.

WAAR GEBRUIK JE DEZE OLIËN NU VOOR?

Allereerst hebben ze een kenmerkende geur. Sommige ruiken lekker andere minder, hoewel dit een kwestie van smaak is natuurlijk. Geur beïnvloedt ons gevoel. Voel je je een dag wat minder vrolijk dan doe je enkele druppeltjes van een lekker geurende olie in een verdamper. Daardoor kan je gevoel weer wat opklaren. Dit is vaak de reden dat ik een olie adviseer.

Als je verkouden of grieperig bent kun je enkele druppels tijm- of lavendelolie op een zakdoekje doen en op je kussen leggen. Je ademt de oliedeeltjes automatisch in en die gaan hun bacterie- en virus dodende werk doen via jou neus, waardoor je beter slaapt. Oliën werken ook bij specifieke klachten, zoals oregano bij een naar gevoel in je hoofd of scharlei bij menstruatieklachten. Basilicum is een aardende olie die ik adviseer als je bijvoorbeeld veel uit je handen laat vallen.

Wil je meer weten, neem dan contact op.

DAGELIJKS GEBRUIK VAN ESSENTIËLE OLIËN.

Ik gebruik de oliën dagelijks op een heel eenvoudige manier  namelijk door ze toe te voegen aan mijn douche producten. Ik koop basis douchegel, shampoo en douche olie. Deze hebben geen geur. De geur voeg ik zelf toe met behulp van essentiële oliën.
In de winter gebruik ik verwarmende essentiële oliën  zoals gember of kaneel, met daarbij een lekker geurtje zoals geranium of roos om een goed humeur te houden tijdens de donkere dagen. In de zomer kies ik voor oliën die de muggen op een afstand houden zoals bergamot of lavendel gecombineerd met een olie die goed is voor de huid zoals iris.

Wil je hier meer van weten maak dan even een afspraak.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.